• Hello game master! Welcome to our growing community. Please take a moment to Register (top right button).

    If you use Campaign Logger, you can use the same login details - we've linked the app to this forum for secure and easy single sign-on for you.

    And please drop by the Introductions thread and say hi.

Preview: Campaign Logger vNext (beta access)

Here's a video I made that shows some of the new stuff coming in vNext.

I also made this video to show beta testers the current state to help you navigate around.

I you choose to particpiate in the beta, the link is below and you can log into the beta using your normal Campaign Logger credentials.

We are looking for feedback. Please post your feedback in the thread below. Thanks!



Here's how to access the beta:
https://preview.campaign-logger.com/

Addendum
Some corrections and additional notes:
  • Install App: Offline work is prepared, but not live at the moment. Currently, you just install it to start it directly from your app menu instead of browsing to the web site.
  • The Refresh button is not updating the app but just reloading data from the server - in case you have old data still in your local cache. This will be removed in the future and be an automated background task associated with the above offline feature.
  • Download/Upload: Campaign Entries are currently not included yet but will be in the future
  • Images: there will be an upload function in the future
  • Character Limits: Log Entry 2,500; Campaign Entry: 250,000
Use the New Generator Service
There's a slick new tool for building your custom generators.

Use it as a standalone tool, or to feed dynamic generators into your Campaign Logger vNext account.

Details here: https://campaign-community.com/index.php?threads/preview-generator-service-beta.682/
 
Last edited:

Comments

The preview site is currently updating:
  • Export/Import of Campaign Entries are now supported
  • Link to new Cheat Sheet added to links menu
  • Named Routes (and thereby fixing the % category bug) are now used (and yes they will be customizable in the future)
 
Today I noticed that we have labels for the "Tags" in standard Logger, but not vNext. Is that coming? Because I REALLY like seeing those words (especially as a new user) and being able to customize them to fit my brain.

I know they show up on a hover, but having them THERE is infinitely faster.

Also, are there no User Preferences at all in vNext right now? Because on my end that page shows up as "empty."
 
Today I noticed that we have labels for the "Tags" in standard Logger, but not vNext. Is that coming? Because I REALLY like seeing those words (especially as a new user) and being able to customize them to fit my brain.

I know they show up on a hover, but having them THERE is infinitely faster.

Also, are there no User Preferences at all in vNext right now? Because on my end that page shows up as "empty."
It will come.
 
@SoloRoboto WE're adding features from V1 to vNext as we go.

Log story short, heh, we were encountering limits with V1 due to its architecture. Timing, size, etc.

So we rebuilt vNext from scratch to avoid those limits.

As we've come from zero, we're adding in all the features from V1, plus some new features along the way. Once we've met all the features of V1 and stomped bugs out, we'll leave beta and then start adding in additional new features.
 
It looks fine - exactly matches the Windows "app" in fact, but since the Logger interface replaces the default Safari one, there's no "back" option anywhere. If I make a sub-log, I can't get back to the previous Log. I have to go all the way up, select my Campaign, and retrace my steps. The "breadcrumbs" (...) in the top left doesn't work (also doesn't seem to work on a full fledged PC browser either, at least in Chrome).
Breadcrumbs will be shown on mobile devices in the next update.
 
Also, using double quotes in iOS doesn't work. I suspect the characters used on the iOS keyboard are different (they use the inverted quotes on the first use), so tagging things with more than 1 word also doesn't work on iOS. Hopefully that's fixable with some minor tweaks to which characters serve the "quote" function on Logger's end.
This is caused by an iOS feature called "Smart Punctuations". You can turn it off: https://www.howtogeek.com/344310/how-to-turn-off-smart-punctuation-on-your-iphone-and-ipad/

We could do the backwards replacement but that then would affect every user or would need a custom user setting. If active you cannot enter those characters deliberately - they would always be replaced by the simple characters...
 
Tags have been a bit tricky for me. When I ported over from original to vNext, it changed a lot of my tags to include the " 's " in the name.
I've since removed them all, but it stays in the list?

Also, when I search for a tag, it used to bring up any tag with the key string that I've begun typing, now it does not. I used to type 'hung' for @SheWhoHungers, now it does not? I've forgotten some names and I'm hoping this is just a glitch?
 
Also, when I search for a tag, it used to bring up any tag with the key string that I've begun typing, now it does not. I used to type 'hung' for @SheWhoHungers, now it does not? I've forgotten some names and I'm hoping this is just a glitch?
I tried to reproduce that in v1 and vNext and found that both behave the same. Here are my repro steps:
  1. Create an entry with @SheWhoHungers
  2. Create another entry with @Conan
  3. Go to Search/Filter and type "hung"
  4. Only @SheWhoHungers is shown - in both versions
  5. Go to characters category (@)
  6. Clear Search/Filter
  7. @Conan and @SheWhoHungers is shown
  8. Type "hung" in Search/Filter
  9. Only @SheWhoHungers is shown - in both versions
What am I missing? Can you provide detailed repro steps so I can target the problem?
 
Tags have been a bit tricky for me. When I ported over from original to vNext, it changed a lot of my tags to include the " 's " in the name.
I've since removed them all, but it stays in the list?
I tried to reproduce it - without success.
  1. Create entry @Jochen's house
  2. Look at tag listings, found: @Jochen's
  3. Change @Jochen's house to @"Jochen"'s house
  4. Look at tag listings, found: @Jochen
Can you give me steps to reproduce this? I guess I misunderstood you and therefore did something in a different way.
 
I ported over my entire campaign from original campaign-logger to vNext. It's the entire campaign in one log. I've been copying sections of them into other logs, but when I made a fresh one called "Season 03", I began THAT one not from copying at all. The links still popped up from the entire campaign as I typed into the new log.
It included all of the 's which I originally had in the original log (example: @"Jochen"'s friends were...)
but when I typed in the NEW log, it showed up as @Jochen (from other entries), and as @Jochen's from others)?

I cleared every single one of the 'new logs' and even tried to find all of the @"Jochen"'s in the original post as well. Still, @Jochen's appeared in my list of prerequisites.

EDIT: I'm using Windows 10, Firefox. Just tried it again. Loaded new tag, typed @hung.
Nothing.

Typed @She and saw She who Hungers in my list (Spaces included). Odd.
 
I tried to reproduce it - without success.
  1. Create entry @Jochen's house
  2. Look at tag listings, found: @Jochen's
  3. Change @Jochen's house to @"Jochen"'s house
  4. Look at tag listings, found: @Jochen
Can you give me steps to reproduce this? I guess I misunderstood you and therefore did something in a different way.
1. Use the import campaign feature to bring my campaign over.
2. Create a new log.
3. Enter @hung, but the instant suggest pop-down doesn't show me what I'm looking for @"She who Hungers".
4. I type in @"Hung and NO suggestions come up.
5. I type @She and @She who Hungers comes up.
6. Previously I entered @"She who Hungers" to ensure that the entire quote would be in the title (old campaign logger style)
7. But now I can't pull up references.
8. I've been using map references with town.province in the title, and just entering province to pull up an immediate list of towns, but that functionality doesn't work anymore. I hope it's going to come back!

I am unable to use campaign logger in this capacity. I realize that I shouldn't relied on using preview.campaign-logger.com while it's still in its beta form, but without my links actually populating for me (even when I build new logs in the same campaign, new entities, nothing seems to work for me).

I'm a big fan of Campaign logger and honestly hope that somehow my issues can get resolved but as it stands I simply cannot use this logger in its current state. Please please help.
 
Last edited:
Update time!

This has changed:
  • Global general preferences are now available
  • Breadcrumbs are now visible on mobile devices, too
  • Global category preferences are now available
  • Text can now be selected in and copied from log entry cards
  • Dragging is now initiated on the timeline marker
  • Campaign entries are now semi-permanent popouts on hover
  • Log entry list heading is now a category dropdown
  • Prefix/Suffix switch not only toggles field visibility but also the rendering & saving of prefix/suffix
  • Campaign and Log card icons have been revised
  • User is now prompted on whether he wants to switch languages without saving first
  • CL vNext and Streams/Feeds now use the same parser version
  • Ordering is now based on creation date of entry
  • Preview is auto-forwarded to HTTPS now
For preferences click on "Welcome, <your name or e-mail>!" in the title bar.
We will add campaign-specific preferences soon and change the preferences link, too.
 
I'm unable to actually load up my log entries. I can see my campaigns, and i can see my logs. But when i click through, theres a quick flash where i can see the UI, but then it goes white.

Is this a known issue? I've tried clearing all the things (loging out/cookies/local storage/etc). I'm using firefox.

Doesnt work in firefox (in private tab or standard tab)
Works in chrome


Something other things i noticed:
- I have 1 campaign, with 3 logs. Looking at the overview tab it says i have 5 logs. I'm not sure what the other 2 are.
- I set up my category preferences in chrome, but this isnt reflected another session
- The log entries dropdown doesnt use the names i provided in the category preferences.
 
Last edited:
I am unable to get to my entries in Firefox as well. Chrome works.


As I visited the preferences settings, I noticed that I can change the tag categories, but I have to guess which tag symbol matches the icons... I can guess them right, but I would rather see than guess...
 
Top